5 טיפים לרגיעה במהלך כתיבת סמינריון

תוכן עניינים

משימות אקדמיות רבות מתוזמנות לסיום שנת הלימודים האקדמית או לסיום הלימודים לתואר. עובדה זו הופכת את התקופות הללו לעמוסות, ולא פעם גם מלחיצות. לצד המבחנים, הציונים, ההמלצות ומועדי ההגשה, כתיבת סמינריון היא עניין רציני שדורש השקעה של זמן, של אנרגיה ושל ריכוז. לצורך העניין, כדאי לשמור על מצב של רוגע. ריכזנו עבורכם 5 טיפים שיסייעו לכם לשמור על רגיעה במהלך כתיבת סמינריון.

 

גם מסע ארוך מתחיל בצעד אחד

משימה כמו כתיבת עבודה אקדמית יכולה להיראות כמו תהליך תובעני, קשה ומסובך, ומסמך חדש וריק על מסך המחשב יכול להיות מאיים גם לכותבים מנוסים. זכרו שקל יותר להתמודד עם משימות קצרות וברורות – ניתן לחלק כמעט כל משימה לתתי משימות וכל נושא במחקר יכול להפוך לסעיפים ולתתי סעיפים. אתם לא חייבים להתחיל בשאלות הגדולות כמו איך כותבים סקירת ספרות? – חלקו את הפרויקט לחלקים, חלקו כל חלק לרשימת משימות, עד שהחלוקה תגיע למשימות שנראות אפשריות ולא מאיימות כלל. כאשר עובדים על משימות קצרות, אפשר וכדאי לחגוג הצלחות קטנות לאורך הדרך. כתיבת סמינר

קודם כל שלד העבודה

שלד העבודה הוא למעשה קווי המתאר שלה, תוכן העניינים. בניית שלד יציב וברור של העבודה, עוד לפני הצלילה אל מלאכת הכתיבה, תבטיח גם מפה מדויקת לתהליך העבודה, שתבהיר בקלות מה הצעד הבא בתהליך, ותבטיח התמקדות בנקודות המפתח של העבודה. זכרו שגם מבחינת מבנה העבודה וההיגיון הפנימי שלה, חשוב שהיא תהיה מובנית היטב גם כדי להבטיח קריאה ברורה ופשוטה והבנה של התיאוריה והטענות בעבודה.

 

תכנון זמן מציאותי

חשוב לתכנן את הזמן באופן ריאלי, כך שכל משימה תקבל את הזמן הנדרש לה, ללא מתח ולחץ. חשוב לתת זמן מספק לכל משימה אבל חשוב גם להימנע ממתן זמן עודף לביצוע משימות פשוטות משום שלזמן יש תכונה, שבה גם העבודה הפשוטה ביותר עשויה להתרחב כדי לדרוש זמן רב מדי. אם אתם מתקשים עם תכנון זמן, תוכלו להיעזר בשיטות ובתכנונים קיימים, כמו למשל שיטת פומדורו שמתבססת על אינטרוולים של תקופות עבודה והפסקות קצרות ביניהן.

 

איפה, מתי ועם מי

גלו מה היא סביבת העבודה האידיאלית עבורכם: האם אתם עובדים היטב בבית או אולי מעדיפים עבודה בספריה או במקום ציבורי אחר? האם אתם מעדיפים לכתוב כאשר אתם לבדכם או יחד עם שותפים? האם הכתיבה הטובה ביותר שלכם מתבצעת בשעות הבוקר המוקדמות? אולי בשעות הקטנות של הלילה? בדקו את ההעדפות שלכם באופן מדויק כדי שהזמן שמוקדש לעבודה, יהיה זמן פורה ויעיל – אל תשכחו לבדוק גם את ההשפעה של אכילה, שתיה ושינה על סביבת העבודה האידיאלית עבורכם.

 

מותר ומומלץ לבקש עזרה

אל תשכחו שאתם לא נמצאים על אי בודד ואינכם הראשונים שכותבים עבודה סמינריונית. תוכלו לקבל תמיכה ועזרה מחברים לספסל הלימודים, מעוזרי הוראה רלוונטיים וממכרים בעלי ניסיון אקדמי. חשוב שתזכרו שבקשת עזרה אינה ביטוי של חולשה או כשלון, אלא הוכחה לראייה נכוחה ורצון אמיתי להשתפר. תוכלו למצוא סוגים שונים של עזרה אקדמית, החל מהדרכות על שלבי הכתיבה ועל האצלת המשימה על כותב עבודות מקצועי. כל עזרה שתעזור לכם להימנע ממתח מיותר, מבורכת.

 

לסיכום

כתיבת סמינריון לא חייבת להיות חוויה לחוצה ומתוחה. בעזרת הטיפים שהצגנו במאמר זה תוכלו להגיע בקלות אל הרגע בו גם המשימה האקדמית הזו תהיה הישג מעורר גאווה.

כתיבת סמינר

כדי לקבל יעוץ פסיכולוגי

מלאו את הפרטים ואנו נחזור אליכם.